Ondernemingsplan

Elke starter droomt van een goede toekomst. Dat is positief en goed, zolang het niet bij dromen blijft. Het ondernemerschap staat of valt bij hard werken, doorzettingsvermogen, visie, tijdig inspelen op ontwikkelingen en vooral steeds weer de zaken goed voorbereiden. Dat begint al voor de start met een ondernemingsplan. Neem hier ruim de tijd voor en neem het serieus.

Een ondernemingsplan dwingt u na te denken over vragen als:

  • Waarom wil ik ondernemer worden? Wat zijn mijn drijfveren? Beschik ik wel over de juiste eigenschappen?
  • Wat ga ik precies doen? Voorzie ik met mijn bedrijf in een behoefte? Zijn mijn plannen haalbaar? Welke risico’s zijn er? Welke rechtsvorm en bedrijfsnaam? Welke locatie kiest u?
  • Hoe ziet mijn markt er uit? Wat weet ik van mijn concurrenten? Hoe pak ik mijn marketing aan? Wat maakt mij bijzonder?
  • Zijn er nog wettelijke eisen, zoals vergunningen of diploma’s nodig? Hoe ga ik de administratie regelen? Maak ik gebruik van algemene voorwaarden? Welke verzekeringen moet ik afsluiten? Moet ik personeel in dienst nemen en welke verplichtingen zijn daaraan verbonden?
  • Welke investeringen moet ik doen? Hoe worden die gefinancierd? Hoe ziet de exploitatie er uit? Ontstaat er in bepaalde fasen een liquiditeitskrapte? Wat heb ik privé nodig?

Wij kunnen u in dit proces uitstekend begeleiden en met name de financiële zaken voor u goed op een rijtje zetten.